Top
Skråstole.dk  / Ikke kategoriseret  / Hvornår må min baby sidde i skråstol?

Hvornår må min baby sidde i skråstol?

Er du i tvivl om hvornår din baby kan begynde at benytte en skråstol? Læs med her og find ud af mere.

Dit barn må sidde i skråstol, fra det er fem til otte uger gammelt. Helt præcis hvornår det er en fordel for dit barn at sidde i skråstol kommer an på hvor langt dit barns rygmuskulatur er nået. Hvis dit barns ryg virker meget svag og slattent, bør du give nogle vente 1-2 uger yderligere. I starten bør babyer ikke sidde mere end fem-ti minutter, da skråstole i starten kan være hårde for småbørns rygge, da rygmusklerne ikke bliver stimuleret optimalt.

Husk også at tænk på dig selv som forældre

Du bør ikke glemme dit eget helbred, især ikke som nybagt forældre, hvor søvnmanglen kan få de fleste i knæ. Hvis du ønsker at spare din ryg for overbelastning og, hvis dit gulv ikke indbyder til fri leg for barnet, så bør du måske overveje en skråstol. Mange eksperter fraråder babyer og småbørn fra, at sidde i skråstol, for i stedet at lege frit på gulvet, men også det har sine udfordringer. Børns knæ og ryg kan hurtigt lyde overbelastning hvis barnet i en for tidlig alder brug for meget tid på et ikke helt nyslebet gulv. Skråstolen er derfor et godt alternativ, hvis dit barn er træt af, at ligge ned, og hellere vil sidde oprejst med et stykke legetøj i hånden. Mange skråstole er i dag udstyret med en bøjle med legetøj foran, som barnet kan underholde sig selv med.

Skråstolen skal altså ikke bruges for, at gøre forældrenes hverdag nemmere, da det i længden kan skade dit barns udvikling. En Skråstol skal bruges af sikkerhedsmæssige årsager, når mor og far skal bruge 10 minutters pause, eller når familien skal på køretur.

Hvis dit barn er meget urolig, kan en skråstol være en fornuftig løsning. Ved at sætte dit barn i en skråstol kan du både opfordre til leg, men også give barnet den nødvendige ro til at falde i søvn.